Duitse joyrider (11) steelt bus en pikt passagiers op

Print
Duitse joyrider (11) steelt bus en pikt passagiers op

Afbeelding: AD

Een 11-jarige jongen heeft gisteren in het Duitse Inglostad een bus gestolen om mee te 'joyriden'. De aspirant-busschauffeur slaagde er zelfs in om drie passagiers op te pikken, voordat hij door de politie werd aangehouden.

De jongen vond de sleutels van de bus enkele dagen geleden op een parkeerplaats. Het voertuig, dat al een tijdje niet werd gebruikt vanwege reparatiewerkzaamheden, werd door de 11-jarige dief in de buurt van de parkeerplaats ontdekt.

De minderjarige joyrider slaagde er in om de deuren te openen, het gevaarte te starten, en naar een bushalte te rijden. Bij de halte pikte hij drie mensen op die op de bus stonden te wachten. Volgens de lokale krant Donaukurier hadden de passagiers niks in de gaten en namen ze nietsvermoedend plaats in de bus. 

Erg jong

De 11-jarige chauffeur werd uiteindelijk betrapt door een andere man die op de bus stond te wachten. Deze zag het voertuig roekeloos door de straat rijden. Het viel hem verder op dat de chaffeur wel erg jong was. De politie kon het voertuig, na een dolle rit van 4 kilometer, uiteindelijk tot stilstand brengen. De schade viel mee: de bus had alleen aan de voorkant een paar deuken, goed voor 100 euro aan reparatiekosten.

Tegenover de agenten gaf de jongen aan dat hij, sinds hij 3 jaar oud was, een voorliefde heeft voor bussen. De joyrider is na het incident door de politie overgeleverd aan zijn ouders.