'Paulissen en Werker gaan verrassen'

Print
'Paulissen en Werker gaan verrassen'

Afbeelding: ANP

In aanloop naar de start van de competitie kijken we dagelijks naar de stand van zaken bij één van de vier Limburgse betaald voetbalclubs. In de krant van zaterdag Roda JC. Naast een groot verhaal met de teruggekeerde Roel Brouwers, wordt er ook gekeken naar de huidige staat van het elftal. Clubicoon Gène Hanssen beantwoordt tevens vijf vragen over de Kerkraadse eredivisionist.

Waar gaat Roda JC eindigen?

,,Ik hoop, en ik benadruk het woord hoop, dat Roda dit seizoen voor de tiende tot de twaalfde plaats gaat spelen. Als dat lukt met voetbal dat het publiek kan boeien, ben ik dik tevreden. Ik wil geen wedstrijden meer zien zoals vorig seizoen toen Roda zich met 0-3 weerloos door PSV naar de slachtbank liet leiden. Liever erop knallen en dan met 2-5 verliezen.” 

Is de selectie sterker uit de transferperiode gekomen?

,,Die vraag vind ik niet eens zo belangrijk. Het gaat niet zozeer om de individuen, maar om het formeren van een hechte ploeg. Met mindere voetballers is het toch mogelijk om een beter elftal te smeden. De vorige trainer, Kalezic, heeft heel veel spelers gekregen, maar toch kreeg hij het niet aan het draaien.”

Is deze trainer de juiste man op de juiste plaats?

,,Ik denk het wel. Vergeet niet: Yannis Anastasiou heeft al aardig wat laten zien. Hij is gekozen tot beste trainer van Griekenland toen hij bij Panathinaikos werkte. Hij heeft stage gelopen in Barcelona, bij Pep Guardiola. Hij heeft genoeg geleerd de afgelopen jaren, heeft de nodige ervaring opgedaan. Is hij in staat om dat over te brengen op zijn spelers? Ik hoop van wel.”

Welke speler gaat verrassen?

,,Ik mik op Mitchel Paulissen en Daryl Werker. Kijk, Roel Brouwers zal zijn mannetje wel staan. Maar houdt hij dat ook in de tweede seizoenshelft vol? Hij is ook de jongste niet meer. Paulissen en Werker zouden daarna de ploeg op sleeptouw kunnen nemen. Tenminste, dat is wat ik hoop. Twee jongens uit eigen streek, de supporters zouden dat geweldig vinden.” 

Wat mist u nog bij deze ploeg? 

,,Nog vier of vijf spelers als Nathan Rutjes. Alleen al zijn aanwezigheid is o zo belangrijk. En voor mij zou een mooie droom in vervulling gaan als Tim Blattler zou doorbreken.”