Aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross

Print
Aangifte tegen natuurgenezer Klaus Ross

Afbeelding: AD

De Inspectie voor de gezondheidszorg in het Duitse Viersen heeft aangifte gedaan tegen Klaus Ross. Volgens de Inspectie heeft de natuurarts doodzieke patiënten op de verkeerde manier behandeld en daarnaast verzuimd om een dokter te alarmeren toen zij er slecht aan toe waren.

Ross gaf de patiënten een vitamine-injectie en stuurde ze naar huis, in plaats van een arts in te schakelen, zo meldt de Inspectie. Drie patiënten, onder wie twee Nederlanders, overleden daarna. Het Klaus Ross Centrum zei 'in shock' te zijn door dat nieuws. 

Volgens de Inspectie is er een verband tussen de behandelingsmethode en de dood van de patiënten. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel wat dat verband precies is. De kliniek schreef eerder daarover: ,,Er is de laatste dagen media-aandacht geweest rond onze mogelijke betrokkenheid bij een tragische dood. De politie onderzoekt de zaak en wij geven volledige medewerking aan dat onderzoek.''

Aangifte

De kliniek van Ross is vorige week vrijdag doorzocht in opdracht van het Openbaar Ministerie. Daarbij zijn onder meer patiëntendossiers bekeken. De Viersense Inspectie besloot na die doorzoeking aangifte te doen. 

Klaus Ross is een technicus die eerder ziekenhuisapparatuur verkocht. Hij liet zich omscholen tot natuurarts en nam in de zomer van 2015 een kliniek voor alternatieve kankerbehandelingen in Bracht over. Inmiddels hebben zich tientallen mensen bij de Duitse politie gemeld die behandeld zijn in de kliniek.  

Oproep

De Inspectie wil dat de licentie van de natuurgenezer wordt ingetrokken. Klaus staakt zijn werkzaamheden tijdens het onderzoek. De Nederlandse politie verzoekt mensen die behandeld zijn in de Klaus Ross Kliniek dringend contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg.