Zwanger meisje steekt zichzelf in brand na groepsverkrachting in Marokko

Print
Zwanger meisje steekt zichzelf in brand na groepsverkrachting in Marokko

Afbeelding: Het Belang van Limburg

De Marokkaanse justitie is een onderzoek gestart naar de zelfmoord van een minderjarig slachtoffer van een collectieve verkrachting. De daders zouden na hun vrijlating het slachtoffer hebben bedreigd, zo meldt een mensenrechtenorganisatie.

,,De politie heeft zes van de acht verkrachters van het jonge meisje aangehouden. Ze zouden haar gechanteerd hebben met beelden gedraaid tijdens de verkrachting. Het meisje stak zichzelf in brand”, zo verklaarde Amr Arbib, van de Association marocaine des droits humains (AMDH, indépendante) in Marrakech.

De feiten dateren van 2015 toen de acht jongemannen ,,het toen 16-jarige slachtoffer ontvoerden in Ben Guerir, haar buiten de stad brachten en haar om de beurt verkrachtten”. Zeven van hen werden na de feiten gearresteerd, een achtste kon drie maanden later worden gevat. Ze werden overgedragen aan het parket, dat hen vrijliet in afwachting van het proces.

Na hun vrijlating persten ze het meisje af met de bewuste beelden. Volgens Arbib is dat de voornaamste reden dat het meisje zelfmoord pleegde. Het slachtoffer werd met derdegraadsbrandwonden overgebracht naar het ziekenhuis waar ze de ochtend niet haalde. Bij een autopsie bleek dat ze zwanger was.