Camera’s moeten Brunssum veiliger maken

Print
Camera’s moeten Brunssum veiliger maken

Afbeelding: Fotolia

De plaatselijke politiek dringt er al jaren op aan en nu komt het er van: Brunssum krijgt twee of drie mobiele camera’s. Dat is volgens de gemeenteraad hard nodig omdat steeds meer inwoners zich onveilig voelen in hun eigen buurt. De vraag is of videotoezicht dat kan verhelpen.

Cameratoezicht geeft weliswaar het gevoel dat er iets aan de onveiligheid gedaan wordt, maar heeft ook het risico dat overlast en veroorzakers van onveiligheid zich verplaatsen naar gebieden zonder toezicht.

Dat probleem wil Brunssum ondervangen door verplaatsbare camera’s in te zetten. Nieuwe regels maken het mogelijk camera’ zonder al te veel bureaucratische rompslomp naar een andere plek kunnen te dirigeren.

Er is nog een andere bedenking te maken bij cameratoezicht. Volgens deskundigen werkt alleen het inzetten van extra ‘ogen’ niet of nauwelijks. In combinatie met extra toezicht door Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA’s) kan cameratoezicht wel effect hebben. Vandaar dat Brunssum ook het aantal BOA’s wil uitbreiden. Dat aantal is in 2014 ingekrompen, waarna er minder boetes werden uitgedeeld. BOA’s moeten naast wijkagenten zorgen voor extra toezicht, zodat burgers zich veiliger kunnen voelen.

Lees meer in de krant van dinsdag.  

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje