Braziliaanse rugbyster krijgt aanzoek op Olympische Spelen

Print
Braziliaanse rugbyster krijgt aanzoek op Olympische Spelen

Afbeelding: twitter

De Braziliaanse rugbyspeelster Isadora Cerullo (25) mag zich de eerste Olympische alteet noemen die een huwelijksaanzoek heeft ontvangen in Rio de Janeiro. Haar vriendin en manager ging op haar knieën midden op het veld na de wedstrijd in het Deodoro Stadium.

Hoewel het sprookje van de rugbyvrouwen al is afgelopen, zal de 25-jarige Isadoro haar debuut zeker niet vergeten. Majorie Enya (28) gaf een emotionele toespraak, met als klap op de vuurpijl een huwelijksaanzoek. ,,Zodra ik wist dat Isadora in de Olympische ploeg zat dacht ik 'ik moet dit speciaal maken'. Ik weet dat rugbyers geweldig zijn en het zouden omarmen", zegt Enya tegen deBBC.

Het stel is twee jaar samen. ,,Zij is de liefde van mijn leven", aldus Enya. ,,De Olympische Spelen kun je zien als afsluiting, maar voor mij is dit het begin van een nieuw leven met iemand. Ik wil hiermee laten zien dat liefde overwint."

Negende plek
Cerullo, die een dubbele nationaliteit heeft, groeide op in North Carolina. Hoewel ze nog nooit in Brazilie had gewoond, verhuisde ze met haar grote liefde voor de sport naar São Paulo. Het Olympische rugbyteam van Brazilië eindige op de negende plek. De Australiërs gingen er vannacht met het goud vandoor.

Volgens Outsports doen er minstens 45 atleten mee aan de spelen die openbaar hebben gemaakt dat ze lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn. Evenals drie coaches.