Google-manager verkracht, vermoord en in brand gestoken tijdens hardlopen op klaarlichte dag

Print
Google-manager verkracht, vermoord en in brand gestoken tijdens hardlopen op klaarlichte dag

Afbeelding: hbvl

'Verschrikkelijk'. Zo omschrijven de politiediensten de aanval op de 27-jarige Vanessa Marcotte uit New York. De beloftevolle manager bij Google werd zondag als vermist opgegeven nadat ze niet terugkwam van een rondje hardlopen in de bossen. Een paar uur later werd de jonge vrouw dood teruggevonden door speurhonden.

Het is al de tweede keer in één week dat in de Verenigde Staten een jogster het slachtoffer wordt van moord. Eerder werd Karina Vetrano vermoord in Queens. De 27-jarige Vanessa was op bezoek bij haar moeder in Massachusetts toen ze zondagmiddag het huis verliet om te gaan joggen. Maar ze kwam niet meer terug. Na een zoektocht werd de vrouw dood teruggevonden in de bossen. Naakt, verkracht en vol brandwonden.

Er zal zo snel mogelijk een autopsie uitgevoerd worden om meer duidelijkheid te krijgen in de zaak. “Het is nog niet duidelijk of dit een willekeurige aanval was of niet”, aldus officier van justitie Joseph Early Jr..

Marcotte was manager bij Google en was naar eigen zeggen verslaafd aan alles wat met internet te maken heeft. Google heeft een bericht verspreid waarin het bedrijf zijn medeleven uit. “Vanessa Marcotte was een bijzonder gewaardeerd en geliefd lid van ons team. Ze werkte al anderhalf jaar bij ons kantoor in New York en stond bekend om haar eeuwige glimlach, vrijwilligerswerk en liefde voor sport. We zijn geschokt en diep bedroefd. Onze gedachten zijn bij haar familie en vrienden.”