Nieuw thuis voor gruwelijk mishandelde herdershond

Print
Nieuw thuis voor gruwelijk mishandelde herdershond

Afbeelding: ad

Maverick, een jonge herdershond uit Amerika die zijn eigen achterpoot afbeet om te ontsnappen aan de touwen waarmee zijn baasje hem had vastgebonden, heeft dankzij de inzet van dierenliefhebbers een nieuw en beter thuis gevonden.

Zeker duizend mensen hebben de afgelopen weken gereageerd om Maverick een mooiere en vooral minder pijnlijke toekomst te geven, zo meldenmedia in de VS. Niet alleen meldde zich een nieuw baasje, er werd ook in totaal 67.000 euro ingezameld voor de operatiekosten. De noodzakelijke ingreep bleek uiteindelijk met 4500 euro stukken goedkoper dan verwacht. De rest van het geld zal worden gestort in een fonds dat de zorg vergoedt voor mishandelde huisdieren. 

Snijwonden
Maverick werd op 12 juli dit jaar levengevaarlijk gewond aangetroffen in de stad Boston op het terrein van de toenmalige eigenaar. De arme herdershond had touwen aan de poten en het was hem gelukt om al één pootje los te bijten. In de andere drie poten zaten diepe snij- en brandwonden van de touwen. Hoe lang de hond zo vastgebonden heeft gestaan is niet bekend. De vroegere eigenaar is inmiddels aangehouden. Hij moet zich binnenkort bij een rechter verantwoorden voor ernstige mishandeling van de hond. 

De herdershond is voorlopig nog niet de oude Maverick. Volgens de dierenarts die hem behandelde moet het dier nog een paar maanden met een beschermende 'schoen' lopen. De arts schat in dat het pootje van Maverick uiteindelijk helemaal zal genezen. Of het dier mentale problemen zal overhouden aan zijn gruwelijke mishandeling is nog even afwachten. De huidige, anonieme eigenaar stelt dat Maverick alweer vrolijk blaffend rondloopt.