Verdachte situaties Antwerpen loos alarm

Print
Verdachte situaties Antwerpen loos alarm

Afbeelding: BFM

De omgeving van de luchthaven van Deurne (Antwerpen) werd dinsdagmiddag omstreeks 16 uur afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om het pakket onschadelijk te maken. Het verdachte pakket bleek naderhand illegaal gestort bouwafval te zijn. Even later volgde er een bomalarm op het centraal station van Antwerpen, dat later op de avond eveneens een storm in een glas water bleek.

Het verdachte pakket werd aangetroffen op de weg die naar de ingang en het parkeerterrein leidt. Dat zegt de Antwerpse lokale politie. Ontmijningsdienst Dovo is voor alle zekerheid ter plaatse geroepen om het pakket te inspecteren. Omstreeks 16u30 werd een luide knal gehoord, vermoedelijk de gecontroleerde ontploffing door DOVO. Even later werd een tweede knal gehoord, ditmaal op de parking van warenhuis Aldi.

Om veiligheidsredenen werd rond het pakket een veiligheidszone van 100 meter ingesteld. Ook de luchthaven viel binnen deze zone.

Expertise wees uit dat het verdachte pakket illegaal bouwafval bevatte. De hele omgeving, inclusief de luchthaven werd dan ook snel weer vrijgegeven.

Ook het centraal station in Antwerpen werd donderdag (gedeeltelijk) ontruimd. Dat gebeurde omstreeks half zes. Er was een bomalarm en ontmijningsdienst DOVO haaste zich richting station, maar na onderzoek is het station weer vrijgegeven.