Gewonde Michelle (18) enorm bezorgd over vakantiemaatje

Print
Gewonde Michelle (18) enorm bezorgd over vakantiemaatje

Afbeelding: AFP

De vijfweekse vakantie van Michelle Vriesema (18) uit Drachten is geëindigd in een nachtmerrie. Bij de aanslag in het Thaise Hua Hin raakte ze gewond: drie kogelscherven sloegen in haar onderbeen. Ze is geopereerd en inmiddels gaat het redelijk goed met haar.

Michelle was alleen op reis in Thailand, met reisorganisatie Travel Active. Ze deed onder meer vrijwilligerswerk met olifanten. Morgenavond zou ze terugkeren naar Nederland.

,,Het is verschrikkelijk wat haar is overkomen", zegt vader Vriesema. Afgelopen nacht werd hij gebeld door Michelle. ,,Ze is heel nuchter. Ze vertelde dat het goed met haar gaat en dat ze goed wordt verzorgd in het ziekenhuis."

Hectisch
Op het moment van de aanslag was Michelle op pad met haar 23-jarige vakantiemaatje, die ze tijdens de reis door Thailand heeft leren kennen. Deze 23-jarige Nederlandse vrouw raakte zwaargewond. ,,Michelle maakt zich grote zorgen over haar lot. Het is allemaal ontzettend hectisch."

Op foto's is te zien hoe Michelle kort na de aanslag op de been wordt geholpen door twee Thaise militairen. Op een andere foto zit Michelle op de stoep, tussen verschrikte toeristen. Op de achtergrond ligt haar zwaargewonde vakantievriendin. 

,,Michelle heeft ontzettend veel geluk gehad", zegt haar vader. ,,De aanslag is gepleegd met een soort clusterbom, waar blijkbaar allemaal kogels in zaten. Die zijn beland in haar voet, scheenbeen en net onder haar knie. Vooral op die laatste plek zat een groot gat. De kogels zijn operatief verwijderd en nu gaat het gelukkig beter. Dit had veel erger kunnen aflopen."