Schippers bereikt finale op 100 meter

Print
Schippers bereikt finale op 100 meter

Afbeelding: ANP

Dafne Schippers heeft bij de Olympische Spelen de finale op de 100 meter gehaald. De Nederlandse atlete kwam zaterdagavond in Rio de Janeiro in haar halve finale tot een tijd van 10,90 seconden. Daarmee eindigde ze in haar race als tweede, vlak achter de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce.

De tweevoudig olympisch kampioene op deze afstand was met 10,88 iets sneller. In de derde heat zette Elaine Thompson, landgenote van Fraser-Pryce, ook 10,88 seconden neer. Zij waren daarmee de rapsten van allemaal. Verder noteerden liefst drie atletes dezelfde tijd als Schippers: Michelle-Lee Ahye uit Trinidad en Tobago en de Amerikaanse vrouwen Tori Bowie en English Gardner.

De finale begint zaterdagavond om 22.37 uur Braziliaanse tijd. In Nederland is het dan 03.37 uur. Vorig jaar won Schippers bij de wereldkampioenschappen zilver op de 100 meter. In juli prolongeerde ze in Amsterdam de Europese titel op die sprintafstand. Later op de Spelen komt ze ook in actie op haar favoriete 200 meter. Op die afstand is ze regerend wereldkampioene.