Gepeste Danny (13) schrijft emotionele afscheidsbrief

Print
Gepeste Danny (13) schrijft emotionele afscheidsbrief

Afbeelding: AD

Een tiener uit New York heeft zichzelf van het leven beroofd na hevig gepest te zijn geweest. Danny's ouders wisten van niets totdat zij zijn afscheidsbrief lazen. Dat vertellen zij aan The New York Daily News.

Danny Fitzpatrick beroofde zich afgelopen donderdag van het leven. Zijn familie is woedend nadat ze zijn afscheidsbrief lazen. De jongen werd gepest en zijn leerkrachten hebben niks gedaan om hem te helpen. 

,,Ik heb het opgegeven." In de brief, die zijn familie op Facebook deelde, beschrijft Danny hoe de pesters in de Holy Angels Catholic School hem het leven zuur maakten. ,,Hij pestte me", schreef Danny over een van zijn voormalige vrienden. 

Geen hulp
Het begon allemaal goed voor Danny op de school, maar dat draaide uit op een nachtmerrie toen het pesten begon. ,,Ik had eerst veel vrienden, goede punten, een goed leven. Maar toen verhuisde ik, en toen ik terug ging was het helemaal anders. Mijn oude vrienden veranderden, ze wilden zelfs niet meer met mij praten. Ze pestten me constant tot ik met hen begon te vechten." Tijdens een van die gevechten liep Danny verwondingen op aan zijn pink. Maar de leerkrachten weigerden hem te helpen. ,,Ze deden helemaal niets. Er was er eentje die het wel probeerde, het was niet genoeg.  Zij was de liefste leerkracht. Zij begreep het." De brief eindigt met de hartverscheurende woorden: ,,Ik wilde weg, ik heb gesmeekt en gesmeekt." 

De afscheidsbrief van Danny:

De Engels lerares Alexa d'Alora weigerde de Amerikaanse krant te woord staan voor een reactie. ,,Alsjeblieft, dit is zo hard'', zei ze terwijl ze in haar auto stapte. Een woordvoerster van de school kon de pesterijen niet bevestigen. ,,Na dit tragedie herzien we onze anti-pestprogamma's en ons beleid. De directeur, leraren en personeel van de school zijn kapot van het nieuws over Danny. We nemen pesten heel serieus en melden ieder incident dat bij ons wordt aangekaart.'' 

Monument
Een vriend van de familie van Danny erkent dat de jongen gepest werd, en dat de leerkrachten niet genoeg gedaan hebben om hem te helpen. ,,Kijk naar Danny's glimlach", vertelt hij op Facebook. ,,Tegelijkertijd had hij pijn, deed hij wanhopige pogingen om hulp in te roepen. Hij verstopte zijn pijn van alle pesterijen en vechtpartijen."

Morgen wordt Danny begraven. Met een crowdfundingactie wil zijn familie geld inzamelen voor een gepast herdenkingsmoment om de bewustwording rond pesten te vergroten. ,,Mijn zoon had niet hoeven sterven om gehoord te worden'', aldus een geëmotioneerde moeder.