Nieuwe winkelformule vindt navolging in Limburg

Print
Nieuwe winkelformule vindt navolging in Limburg

Afbeelding: ANP/Marcel Antonisse

Een deel van een leegstaand winkelpand huren om daar vervolgens eigen producten te verkopen. In Limburg zijn er al meerdere van dergelijke initiatieven.

Zo is in Landgraaf dinsdag Jouw Marktkraam aan de Hoofdstraat geopend. De formule is nieuw in Limburg. In een leegstaand winkelpand staan 120 ‘kleine ondernemers’ die voor 25 euro per week een kleine marktkraam huren en daar nieuwe of tweedehands spullen aan de man of vrouw brengen.

Opbrengst
De variatie is groot: kleding, snoep, kaarsen, wenskaarten, elpees, sieraden. De opbrengst van verkoop gaat naar de huurder van de kraam. Via een app wordt de verkopende partij op de hoogte gehouden hoeveel er al verdiend is. De exploitant van de winkelruimte verdient zijn geld via de huuropbrengst.

Voorzichtig
Het is niet het enige initiatief op dit gebied in de regio Parkstad. In Brunssum wordt momenteel een voorzichtige start gemaakt met Shine2Sell. Voor vijf euro in de week kunnen mensen een plek in een leegstaande winkel aan de Kerkstraat huren. Daar kunnen ze vervolgens eveneens nieuwe en tweedehands spullen verkopen.

In Sittard wordt op dezelfde wijze gewerkt onder de naam Vakwerk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →