Daders vluchten op sokken na moord op bodybuilder

Print
Daders vluchten op sokken na moord op bodybuilder

Afbeelding: hbvl

De 20-jarige Elias Keegan uit het Belgische Hoboken is maandagavond vermoord in het West-Vlaamse Dadizele. Hij kreeg twee kogels in de nek. De politie is op zoek naar twee verdachten.

Twee nekschoten velden de stevige jongeman. Naast een auto met draaiende motor zakte hij in elkaar. Een buurtbewoonster die de schoten hoorde, wilde de man nog te hulp schieten. “Na de schoten zag ze twee mannen op haar afrennen”, vertelt een kennis van de vrouw. “De twee kruisten haar, waarna ze zich meteen verschuilde achter een struik. Verderop zag ze een man op straat liggen.”

De vrouw, een verpleegster, belde haar zoon. Samen ontfermden ze zich over Keegan. “De jongen leefde nog, maar hij bloedde hevig. Hij werd nog twintig minuten tevergeefs gereanimeerd.” Volgens een andere buurtbewoner probeerde Keegan nog te zeggen wie hem vermoord had.

Raadsel
Over het mogelijke motief wil de politie niets kwijt. Ze zijn wel op zoek naar twee verdachten. Zeker een van hen is een goede vriend van het slachtoffer. Het gaat om Antwerpenaar Maxime K. (23), een jongeman die ook in de Hobokense fitnessclub traint en eigenaar is van de Audi A5, die stond op de plek waar slachtoffer Elias Keegan gevonden werd. “De auto die naast het slachtoffer stond, is eigendom van een van de daders”, zegt Ward Vergote, de burgemeester van Moorslede. Na de schietpartij vluchtte verdachte K. samen met een onbekende weg naar een café in het centrum van Dadizele. Onderweg verloor een van hen zijn schoenen. 

Cafémedewerker geeft lift
“Ze vroegen of ik een taxi wilde bellen”, zegt een van de uitbaters van het café. “Ze zeiden dat ze naar Antwerpen wilden, maar dat hun chauffeur hen had achtergelaten.” De cafébazen hadden op dat moment niet in de gaten dat er iets niet pluis was. De twee gedroegen zich rustig en waren vriendelijk. “Ze gingen op een bankje zitten en een van hen glimlachte zelfs naar mij.”
Een medewerker van het café, die naar Gent moest, stelde aan de twee voor om met hem mee te gaan. Dan hoefden ze pas in Gent een taxi te nemen. Niet veel later vertrok de medewerker met Maxime K. en de tweede verdachte richting Gent. Onderweg kon het duo hem overhalen om hen toch naar Antwerpen te brengen. 

Sindsdien is er van de twee verdachten geen spoor meer. Een buurvrouw van Maxime K. had na de moord nog wel contact met hem, maar het is niet duidelijk of hij nog langs zijn appartement in Antwerpen-Zuid is gegaan.