82.000 mensen geëvacueerd vanwege bosbrand

In de Amerikaanse staat Californië zijn 82.000 mensen geëvacueerd vanwege een snel groeiende bosbrand. Het vuur verspreidt zich in een aantal uur al razendsnel. Vijftien brandweerkorpsen proberen het vuur te bestrijden, nog eens 750 medewerkers zijn onderweg. Gouverneur Jerry Brown heeft in San Bernardino County de noodtoestand uitgeroepen.
Print

Inmiddels staat al meer dan zevenduizend hectare in brand. Een onbekend aantal woningen is in vlammen opgegaan. Het vuur is nog lang niet onder controle. Vijftien brandweerkorpsen proberen het vuur te bestrijden, nog eens 750 medewerkers zijn onderweg om hen te assisteren. 

De natuurbrand heeft de naam Bluecut Fire gekregen en gaf problemen op de snelweg tussen Los Angeles en Las Vegas. Een deel van de weg moest dinsdag worden afgesloten. Automobilsten kwamen urenlang vast te zitten. 

Hulpgeld
Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand. De vlammen grijpen makkelijk om zich heen in de staat die al jaren kampt met ernstige droogte. Daar komt deze zomer nog een hittegolf bovenop. De wind wakkert het vuur nog eens aan waardoor de vlammen tot dertig meter hoogte de lucht in gaan. De gouverneur heeft de noodtoestand in het gebied uitgeroepen wat betekent dat er extra hulpgeld van de federale overheid beschikbaar komt. 

Verschillende brandweerlieden kwamen klem te zitten door het oplaaiende vuur met verwondingen als gevolg. De staat wordt geteisterd door meerdere grote bosbranden. Duizenden hectares zijn aangetast, onder meer in de buurt van Los Angeles waar deze zomer brand ontstond door een illegaal kampvuur dat onbeheerd werd gelaten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen