Vrouw die enkel brak vindt Canadese helden terug

Print
Tijdens haar vakantie in IJsland in juni brak Mia Flipse haar enkel. Een groep Canadese toeristen droeg haar een uur lang door onherbergzaam terrein naar een veilige plek op een ter plekke in elkaar gezette 'brancard'. Flipse deed een oproep in de Toronto Star, omdat ze haar helden wilde bedanken, en binnen een dag is dat gelukt, meldt de Canadese krant woensdag.

De Nederlandse viel tijdens een wandeling op het Leirhnjúkur-lavaveld bij de vulkaan Krafla. Dat ligt in het uitgestrekte noordoosten van IJsland. ,,Haar enkel bungelde, het was heel moeilijk om naar te kijken'', zei een van de Canadezen. Twee van hen renden naar beneden. Aan de voet van de vulkaan belden ze 112. De centralist zei dat een ambulance minstens een uur nodig had om in de buurt te komen.

Op weg terug naar boven vonden ze een plastic zeil en later ook een pallet. Ze legden Flipse erop en droegen haar gezamenlijk naar beneden. Daar stond de ambulance, die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis bracht, meer dan 100 kilometer verderop.