Venlo krijgt dan toch een theaterhotel

Print
Venlo krijgt dan toch een theaterhotel

Afbeelding: ANP/Gerlinde Schrijver

Het werd een project van de lange adem; de komst van een theaterhotel in de binnenstad van Venlo.

Rechtstreeks verbonden met het theater De Maaspoort. Het werd al in 2012 ambitieus aangekondigd, maar daarna werd het lange tijd stil. Tot nu, Venlonaar Gijs Hendrikx hoopt in januari de eerste gasten te kunnen ontvangen.

Bestemming
De plannen voor een Theaterhotel in de zogenaamde Maaspoortpassage dateren van 2012. Destijds werd bekend dat de Duitse keten Lindner Hotel & Resorts bezig was met een definitieve bestemming voor het stuk gebouw dat in 1984 werd gebouwd. Ooit kocht de gemeente Venlo het voor 1,8 miljoen euro als werkplek voor ambtenaren. Daarna streken de fracties uit de Venlose gemeenteraad er neer en diende het gebouw vooral als vergaderruimte voor de politiek. In 2009 was het gebouw nadrukkelijk beeld als uitbreidingsplek voor Theater de Maaspoort, tot onderzoek uitwees dat de zo gewenste extra theaterzaal niet in de Maaspoortpassage was te realiseren.

Besluit
In 2012 was er plots nieuws: de gemeente verkocht de passage zodat er werk kon worden gemaakt van plannen om er een theaterhotel in te vestigen. Daarvoor was de Duitse keten Lindner Hotel & Resorts in beeld. Het duurde tot 2014 voordat er weer nieuws naar buiten werd gebracht. Nu werd medegedeeld dat ook met Lumiére uit Eindhoven werd gesproken. Een spoedig besluit werd verwacht. In de aanloop van het hotel, opende in de passage al een hotelbar, maar die moest door het uitblijven van hotelgasten uiteindelijk weer de deuren sluiten.

Gasten
Met de komst van Venlonaar Gijs Hendrikx wordt het plan alsnog tot een goed einde gebracht. In januari hoopt hij al de eerste gasten te mogen ontvangen in een hotel dat uiteindelijk 43 kamers verspreid over twee verdiepingen moet krijgen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →