Nouchka Fontijn al zeker van medaille in Rio

Print
Nouchka Fontijn al zeker van medaille in Rio

Afbeelding: AFP/Yuri Cortez

Boksster Nouchka Fontijn is zeker van een medaille op de Olympische Spelen.

De 28-jarige Schiedamse won woensdag haar gevecht met de Britse Savannah Marshall in de kwartfinale van de klasse tot 75 kilogram op punten: 2-0 (40-36 38-38 39-37). Als halvefinaliste is de als tweede geplaatste Fontijn, die de eerste ronde mocht overslaan, nu al verzekerd van brons.

Brons
De tweevoudig Europees kampioene strijdt vrijdag met Li Qian uit China om een plek in de olympische finale. Bij winst mag Fontijn op de slotdag van de Spelen om het goud boksen, bij verlies krijgt ze een bronzen medaille.

Medaille
Fontijn wist zich vier jaar geleden niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Londen, waar boksen voor vrouwen voor het eerst op het programma stond. Sindsdien werkte ze zich onder leiding van haar coach en partner Abdul Fkiri gestaag op naar de wereldtop. Fontijn veroverde twee keer de Europese titel en pakte in mei bij de WK in Astana zilver. De Schiedamse is daarom met hoge verwachtingen naar Rio gekomen, waar ze op de laatste dag van de Spelen een gooi wil doen naar het goud. De eerste stap werd woensdag gezet, waardoor ze sowieso met een medaille naar huis gaat.

Bij de mannen werden Peter Müllenberg (-81 kilogram) en Enrico Lacruz (-60 kilogram) vorige week in de achtste finales uitgeschakeld.