Dancefestival Castle of Love Kerkrade bijna uitverkocht

Print
Dancefestival Castle of Love Kerkrade bijna uitverkocht

Afbeelding: mgl

Dancefestival Castle of Love barst zaterdag los in Kerkrade. Twee dagen tevoren is van festivalkoorts rond kasteel Erenstein nog geen sprake.

Enkele tientallen medewerkers zijn in alle rust de podia, entrees en tappunten aan het opbouwen. Komend weekend zijn tweehonderd mensen in touw en worden 20.000 bezoekers verwacht.

Van de kaartjes is al 85 procent uitverkocht. Dit ondanks de nieuwe opzet, waarin festivalgangers een stevige prijs betalen voor een all-inclusive ticket. Ook nieuw is dat bezoekers zich identificeren met hun vingerafdruk. Ze mogen dit jaar tussentijds het festivalterrein verlaten.

Komend weekend treden ruim zeventig artiesten op, verdeeld over meerdere podia. Die zijn ingedeeld naar genres als hardstyle, deep-house en electronic dance music (EDM). Op het programma staan onder meer Quintino, La Fuente, Brennan Heart, Billy the Kit, Darkraver, Mental Theo. Als regionaal talent treedt Day10 (Dayten Crijns) uit Schinveld aan. Hij is een van de organisatoren van Intensss in Brunssum en trad ook al op tijdens het Amsterdam Dance Event. 

Het budget van het festival, dat dit jaar de elfde editie beleeft, bedraagt naar schatting enkele miljoenen. Hoeveel geld er precies in omgaat, kan Dortants niet zeggen. Wel is duidelijk dat het festival in de afgelopen elf jaar fors is gegroeid. Dortants startte het evenement met Paul Meijer als een soort kasteelpleinfeestje. Inmiddels is het festival harder gegroeid dan de twee hadden durven dromen. 

Kijk voor meer info op www.castleoflove.nl

In de krant van vrijdag aan artikel over het all-inclusive ticket.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen