Overval in Parkstad: geen incident

© ANP

Twee overvallers hebben donderdagavond personeel van een Heerlense friture met een mes bedreigd. Ze gingen er daarna met een onbekend geldbedrag vandoor. De overval gebeurde rond 22.45 uur aan de Caumerweg. De daders vluchtten richting Heerlerbaan. Ze droegen donkere kleding en grijze schoenen met witte zolen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Geertjan Claessens

Overvallen als deze komen met name in Parkstad geregeld voor. Vanaf begin 2014 meldde deze krant zeker 23 overvallen of pogingen daartoe in Zuid-Limburg, waarvan 14 in Parkstad.

Soms doet zich een reeks overvallen voor in korte tijd. In april 2014 waren er vijf in een maand, in Heerlen, Hoensbroek en Nuth. En in maart 2015 deden zich zes overvallen in een week voor, waarvan vijf in Parkstad. De Heerlense daders zijn in april dit jaar veroordeeld tot tien en elf jaar cel. In februari vorig jaar kreeg een man uit Hoensbroek tien jaar gevangenisstraf voor een reeks overvallen in Heerlen en Hoensbroek. De ‘de schrik van de frituur’ hield horecaondernemers de hele maand april 2014 in spanning, volgens justitie. In mei 2014 is een man uit Nuth opgepakt voor zes overvallen in Hoensbroek en Nuth.

Ondanks de veroordelingen blijven horecazaken kwetsbaar voor overvallen, zeker nu tankstations (die eerder vaak doelwit waren) steeds beter beveiligd zijn. . De politie heeft eerder een programma op touw gezet om hen beter te beveiligen en te leren hoe ze het beste kunnen reageren op een overval. Daarnaast worden friturehouders gestimuleerd camerabewaking te installeren en te zorgen dat ze zo min mogelijk geld in kas hebben.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee