Overleden man stak zichzelf en zijn vrouw in brand

© ANP

De 59-jarige man uit het Friese Oudwoude die donderdagochtend aan zijn brandwonden overleed, heeft in zijn woning zijn vrouw en zichzelf in brand gestoken. Daarna stak hij haar in de tuin met een mes. Dat blijkt uit het politieonderzoek naar het familiedrama.

ANP

Voor de politie was duidelijk dat het echtpaar onder vreemde omstandigheden om het leven is gekomen. Omdat de man aan zijn verwondingen is bezweken, is niet duidelijk wat zijn motief is geweest.ZwaargewondHulpverleners vonden woensdagavond de overleden vrouw (55) en haar zwaargewonde man in hun tuin aan de Allemawei. Eerder had een buurman, die het tumult bij zijn buren hoorde, het stel in huis aangetroffen. Na het verlenen van eerste hulp waarschuwde hij de hulpdiensten.OnverwachtsIn afwachting hiervan liep hij met hen de tuin in. Daar stak de man onverwachts zijn vrouw met een mes. Zij stierf voordat de hulpdiensten arriveerden. De man werd met ernstige brandwonden naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht. Daar overleed hij gisterochtend.De buurman en enkele omstanders hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee