Roda JC werkt aan maatschappelijk imago

© ANP/Marcel van Hoorn

Diep wortelen in de samenleving waarvan je deel uitmaakt en van daaruit sociaal-maatschappelijk bezig zijn. Voetbalclub FC Twente heeft er in Nederland naam mee gemaakt.

Marcel de Veen

Maatschappelijke betrokkenheid. De Limburgse proefclubs proberen ook hun steentje bij te dragen. Onder leiding van voorzitter Paul Rinkens werd het zelfs een soort mantra bij MVV. De club manifesteerde zich op allerlei fronten in Maastricht.

KritischDat leverde lof en een landelijke prijs op, maar ook kritiek. Een aantal MVV-fans vond dat de club te weinig energie stak in het voetbalbedrijf. Inmiddels zijn het aantal maatschappelijk activiteiten teruggeschroefd.

RutjensRoda JC zet er juist op in, met speler Nathan Rutjes als uithangbord. De club laat haar sociale kant nadrukkelijk zien in Kerkrade, Parkstad en de omliggende regio.

Hoe ze dat in Kerkrade doen? Lees dat zaterdag in De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee