De zomerhit van vlogger Teun Peters

© Still uit video

De komende weken trekken we de provincie door, op zoek naar de favoriete zomerhits van sporters, artiesten en sterrenchefs. Lees meer over de zomerhit van Teun Peters zaterdag in De Limburger.

Nick Bruls

De 22-jarige vlogger Teun Peters (lid van Team Dylan Haegens en op eigen titel goed voor bijna 95.000 YouTube-abonnees) uit Wanssum gaat sinds 2012 op vakantie met zijn jeugdvriend Niels Lensen, die in het dorp waar hij opgroeide praktisch tegenover hem woonde. De eerste van inmiddels vijf reizen - zonder uitzondering met de auto gemaakt - ging naar Luxemburg.

Regen,,We waren er aan toe. In de periode voor die vakantie was Niels’ relatie stukgelopen en zat ik wat in een sleur en wilde op mijn achttiende eindelijk eens zonder ouders op vakantie. Het regende de heenreis voortdurend, maar precies bij de grensovergang naar Luxemburg begon de zon te schijnen.”

The KillersIn de cd-speler zat op dat moment het album Sam’s Town van hun favoriete Amerikaanse band The Killers. En zij zongen: We hope you enjoy your stay. It’s good to have you with us. Even if it’s just for the day. „Enterlude: het tweede nummer op de plaat. Wel heel toevallig, vonden we beiden toen we het hoorden. Outside the sun is shining. It seems like heaven ain’t far away. En de cd sluit af met Exitlude. Met precies dezelfde tekst, maar dan in de verleden tijd. Je snapt wel dat we dat nummer bewaarden voor de terugreis.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee