Vader looft 250.000 euro uit aan familie van moordenaar van zijn dochter

© Facebook/RIP Karina Vetrano

Zijn dochter ging joggen, maar kwam nooit meer terug. Haar moordenaar is nog altijd spoorloos. Omdat er geen schot lijkt te komen in het onderzoek, richt een wanhopige vader zich tot wanhopige middelen: een beloning voor de familie van de man die zijn dochter aanrandde en wurgde.

HBVL

,,Lever jezelf alstublieft in. In ruil krijgt je familie 250.000 dollar (zo’n 220.000 euro, nvdr.). Je mag zelf kiezen wie. Je zus, je broer, je moeder... Zo’n pak geld kan hun leven veranderen.” Aan het woord: Phil Vetrano, een Amerikaanse man wiens dochter Karina eerder deze maand vermoord werd.

JoggenDe 30-jarige Karina ging op 2 augustus ’s nachts nog eens joggen. Ze deed dat wel vaker. Ze hield ervan om in het donker te lopen. Maar van dit uitje zou ze nooit meer terugkeren. Enige tijd later werd haar lichaam gevonden in moerasland, niet zo ver van haar huis in Queens (New York) . Karina was aangerand en vervolgens gewurgd, zo bleek uit het onderzoek. Van de dader is nog altijd geen enkel spoor.

BeloningEen week na haar dood zijn de inwoners van Howard Beach, de gemeenschap waar Karina woonde, begonnen met een inzamelactie in haar naam. Het geld dient als aanvulling op de beloning van 20.000 dollar die de politie uitreikt voor tips die naar de dader leiden.

InzamelingIntussen hebben al meer dan 3.000 mensen bijgedragen aan de campagne. Onder hen onder meer drie kinderen die geschilderde schelpjes verkochten voor het goede doel. Tot op heden werd er 252.469 dollar ingezameld. Op de website van de campagne wordt Karina omschreven als een “mooie, levenslustige vrouw, die een dochter was voor de hele gemeenschap”. “Wij zijn dan ook toegewijd om erop toe te zien dat gerechtigheid zal geschieden.”

Familie“Het maakt niet uit of je Karina of haar familie kende, het maakt niet uit hoeveel je geeft”, staat nog op de pagina te lezen. “Het enige dat we met dit fonds willen bereiken, is steun voor de familie van deze prachtige jonge vrouw van wie ik hoop dat ze nu op ons neerkijkt en ziet hoeveel ze voor ons betekende.”

SterkerEerder deze week besloten de inwoners van Howard Beach nog een mars te houden in haar eer. Met honderden - allemaal met witte en roze ballonnen in de hand - hebben ze dezelfde weg afgelegd als Karina op die fatale 2e augustus. “Door dit drama is de gemeenschap echt bij elkaar gekomen. We zullen hier alleen maar sterker en sterker en sterker uitkomen”, aldus vader Phil. “We doen dit om de wereld te tonen hoe sterk wij wel staan.”

OpscheppenVolgens haar vader heeft zijn dochter zich nog fel verdedigd tegen haar aanvaller en moet er wel iemand zijn die weet wat er gebeurd is. Vetrano roept iedereen op om naar voren te komen met mogelijke informatie. “Een misdaad zoals deze. Daar praten ze over, weet je. Daar praten ze over. Daar scheppen ze over op. Iemand moet iemand naar huis hebben zien komen met krabben of een blauwe plek, want mijn dochter vocht terug. Die blauwe plekken zijn er.”

WeglopenOp een persconferentie dinsdag richtte hij zich ook nog één keer tot de dader. “Ik weet dat je gekweld wordt. Ik weet dat je gek wordt van wat je gedaan hebt. Ik weet dat je het juiste wil doen”, aldus vader Phil. Daarna nam ook zijn vrouw Cathy het woord. “Toon ons dat je erom geeft, dat je niet zo slecht bent als de hele wereld denkt. Je kan hier niet van weglopen. Het is een kwestie van tijd voor je gevat wordt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee