Limburgse clubs winnen allemaal, VVV aan kop

© Laurens Eggen

VVV, MVV en Fortuna Sittard hebben vrijdagavond goede zaken gedaan. Alle Limburgse clubs boekten in de derde competitieronde een zege.

Redactie De Limburger

Vooral de zege van MVV was verrassend. De Maastrichtenaren waren in Breda NAC de baas. Na een vroege voorsprong kwam NAC nog wel terug, maar een rode kaart en knap binnengeschoten vrije trap waren NAC uiteindelijk toch te machtig.

KoploperDoor de zege is VVV nu alleen koploper in de Jupiler League. De Koelclub beleefde een eenvoudig avondje in eigen huis. Na een vroeg doelpunt van Seuntjens was het Hunte die na een dik halfuur de eindstand al op 2-0 bepaalde.

Fortuna Tot slot was ook Fortuna succesvol. Daar zag het in de beginfase niet naar uit, want de gasten van Almere City kwamen al na drie minuten op voorsprong. Fortuna knokte zich terug en nadat de gasten met tien man kwamen te staan was Fortuna oppermachtig. Het Toch duurde het nog tot de 80e minuut voordat Khalouta het duel besliste.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee