Hockeydames verspelen goud tegen Britten

© ANP/Robin Utrecht

© ANP/Koen Suyk

thumbnail:
thumbnail:

De Nederlandse hockeydames zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om voor de derde keer op rij olympisch kampioen te worden. De eindstand na vier kwarten was 3-3, maar de Britten waren beter na shoot-outs.

Redactie De Limburger

De hockeydames verloren onnodig. Oranje was vanaf de eerste minuut de baas op het veld en had al na zes minuten op voorsprong moeten komen. Paumen miste echter van 6,4 meter.

PaumenEven later kwamen de Britten uit de eerste de beste aanval op voorsprong. Oranje ging daarna harstochtelijk op jacht naar doelpunten en vond die ook. Eerst was het Kitty van Male die de gelijkmaker binnenschoot, even later zorgde Paumen voor de voorsprong uit een strafcorner. Uit het niets kwamen de Britten even later weer langszij.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Het betere Oranje vergat het duel echter te beslissen al leek de 3-2 van Van Male tien minuten voor tijd toch beslissend. Uit een strafcorner kwamen de Britten echter alsnog langszij.

Shoot-outsWat volgde was een zindernde serie shoot-outs waarbij vooral de keepsters uitblonken. Joyce Sombroek keerde er drie, haar concurrente Maddie Hinch liefst vier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee