‘Een hospita? Ja, in het museum!’

© -

Duizenden eerstejaars trekken deze dagen door de Limburgse studiesteden. Ze maken kennis met medestudenten, studiestad en opleiding. Hebben ze al een kamer? Of blijven ze toch liever bij pa en ma?

Judith Janssen en Merel Visscher

Zijn die prijzen per maand of per week? Een ouder Brits echtpaar bestudeert geïnteresseerd de etalage van een kamerverhuurbedrijf in hartje Maastricht. Er hangen studio’s en appartementjes in van zeshonderd tot meer dan duizend euro. Per maand, niet per week. Cheap, vindt het stel. Het is een kwestie van perspectief.

Gaan studeren in Limburg is niet ingewikkeld. Wie op kamers wil, hoeft niet al te lang ze zoeken want zowel in Maastricht, Heerlen als Sittard zijn er kamers zat. Alleen Venlo kampt met een wachtlijst, zo blijkt uit een rondgang langs kamerbureaus en studentenorganisaties.

Volgens Maastricht Housing, dat bemiddelt voor studenten van Maastricht University, Hogeschool Zuyd en de Jan van Eyck Academy, hoeven eerstejaars studenten niet te lang te zoeken naar woonruimte. „We hebben geen kamernood. Het aanbod is nagenoeg gelijk aan andere jaren, al zien we wel een toename van het aantal particulieren dat wil investeren in appartementen, studio’s en kamers”, laat een woordvoerder weten.

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee