Krachtige tyfoon treft Tokyo

© AD

De tyfoon Mindulle is vandaag aan land gekomen in de buurt van Tokyo. De weerdiensten waarschuwen voor modderstromen, overstromingen en hoge golven.

AD

Er worden windstoten tot 180 km/uur gemeten. De zware regenval zal, in de namiddag en in de vooravond, vooral de hoofdstad treffen. In sommige gebieden, zoals in de steden Ome en Iruma, is volgens lokale media een record aan regenval gemeten, van ongeveer 100 millimeter per uur.Meer dan 100 treinen en 425 vluchten zijn geannuleerd vanwege het slechte weer, aldus de Japanse openbare omroep NHK. In de loop van de dag kunnen nog meer vluchten geschrapt worden, waarschuwden Japan Airlines en All Nippon Airways op hun sites.WaarschuwingsniveauIn de Japanse hoofdstad zijn tienduizenden gezinnen gevraagd hun huis te verlaten omdat zeker negen rivieren of kanalen het waarschuwingsniveau bereikt hebben. De tyfoon, de negende van het seizoen in Azië, is op weg naar het noorden van de archipel. Verwacht wordt dat Mindulle daar dinsdagmiddag zal aankomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee