Zeker 22 kinderen omgekomen bij bomaanslag Turkse bruiloft

© AFP

Bij de bomaanslag gisteren op een trouwfeest in de Turkse stad Gaziantep zijn zeker 22 kinderen omgekomen, melden de Turkse autoriteiten vanmorgen. Bij de bomaanslag zijn in totaal 51 doden gevallen en 94 mensen gewond geraakt. Volgens president Erdogan was ook de aanslagpleger een kind van tussen de 12 en 14 jaar oud.

AD

De aanslag gebeurde net voor elf uur 's avonds bij een Koerdische huwelijksceremonie in de wijk Akdere. ,,Het feest was bijna klaar toen er ineens een enorme explosie was tussen de dansende mensen", aldus een ooggetuige. ,,Er was overal bloed."

De aanslag is nog niet opgeëist, maar Erdogan zei gisteren dat Islamitische Staat (IS) verantwoordelijk is. Koerdische bruiloften zouden een doelwit zijn voor IS-aanslagen.Verdeeldheid

Volgens Erdogan is het doel van dit soort aanslagen om verdeeldheid te zaaien tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Turkije. ,,Degenen die Turkije niet kunnen overwinnen en proberen mensen uit te lokken door misbruik te maken van etnische en sektarische gevoeligheden zullen niet zegevieren'', aldus de president.Turkije is de afgelopen maanden al meerdere keren getroffen door aanslagen. In juli kwamen bij drie zelfmoordaanslagen op het vliegveld van Istanboel 44 mensen om het leven. De aanslag op de bruiloft gisteren is de dodelijkste van dit jaar. Afgelopen week waren er nog drie aanslagen in het oosten van Turkije. Daarbij kwamen in totaal elf mensen om het leven en raakten zeker 226 mensen gewond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee