Chirurgen vinden 40 scherpe messen in maag van patiënt

© Youtube

Chirurgen in een ziekenhuis in Gurdaspur, een stad in de Noord-Indiase staat Punjab, hebben een patiënt met een wel heel merkwaardige afwijking op hun operatietafel gehad. Ze hielpen een 42-jarige man die al langere tijd klaagde over stekende pijnen in zijn buik af van een verbijsterde maaginhoud: 40 vlijmscherpe messen.

AD

Volgens Jitinder Malhotra, de directeur van het ziekenhuis, ging het om de vreemdste operatie uit zijn inmiddels 20-jarige carrière. ,,Nadat we de patiënt meermaals hadden gescand dachten we dat hij een gezwel in zijn maag had. Op de foto's zagen we een grote zwarte vlek met puntige uitsteeksels die we niet thuis konden brengen. Tijdens de spoedoperatie vielen we bijna om van verbazing. Er zat in totaal 40 messen in zijn maag'', vertelt een nog altijd geschokte Malhotra aan Indiase media.

Na de ingreep, die in totaal vijf uur duurde, vertelde de man waarom hij de messen had gegeten. Malhotra, over de patiënt die het inmiddels weer goed maakt: ,,Hij zei dat hij een oncontroleerbare drang had om bestek te eten. Vooral messen waren zijn favoriet. Die wilde hij graag proeven.''

De man, die niet met zijn naam in de media wil, zou de messen in twee maanden tijd hebben doorgeslikt. Hij moet de komende dagen nog in het ziekenhuis blijven voor herstel en nacontroles. Volgens het chirurgenteam is het een godswonder dat de man nog leeft. ,,Hij heeft de messen kennelijk heel voorzichtig ingeslikt, want er was geen noemenswaardige schade aan zijn slokdarm en maag'', aldus Malhotra. De man krijgt, als hij ontslagen is uit het hospitaal, geestelijke bijstand en mag de komende tijd alleen onder begeleiding eten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee