Vader strooit as dochter Julie uit op plek van haar dromen

© AD

De Belgische Julie van der Bulck (25) krijgt de laatste rustplaats van haar dromen. Haar vader Chris strooit de as van het overleden meisje uit over het Great Barrier Reef voor de kust van de Australische deelstaat Queensland. Ook de as van zijn overleden vrouw en moeder van Julie zal hij daar uitstrooien.

AD

Chris van der Bulck zag zijn dochter vorige week voor zijn eigen ogen verongelukken. Het Belgische meisje verbleef samen met een vriendin al vier maanden in Australië, om er te werken en een mooie reis te maken. Chris bezocht zijn dochter.

Hij reed achter de twee meiden met de auto toen hij zag dat het minibusje waar ze in zaten moest uitwijken voor een dode kangoeroe op de weg. De auto knalde op een tegenligger. Chris probeerde Julie nog te redden, maar ze stierf in zijn armen.Kapot

Van den Bulck is sinds het dodelijke ongeval van zijn dochter dinsdagavond nog steeds in Australië. Momenteel verblijft hij in Cairns, in het noordoosten van de staat Queensland. Hij is kapot van verdriet, zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Vandaag zal Julie gecremeerd worden. Haar as zal Chris uitstrooien op het allermooiste plekje van Australië. Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld met honderden eilandjes. Ook de as van Ilse, de moeder van Julie, zal de Belg daar een laatste rustplaats geven. Zij stierf vijf jaar geleden aan kanker. Al die tijd nam Julie de as van haar moeder mee naar de mooie plekken die ze bezocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee