VIDEO. Tiener loopt met bommengordel onder FC Barcelona-truitje over straat

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het nieuws dat de dodelijke bomaanslag in Turkije het werk was van een jongen tussen 12 en 14 jaar oud, zorgde voor heel wat verontwaardiging. Maar die tiener was lang niet de enige die in de greep is van IS. Afgelopen weekend werd in Kirkuk in Irak een aanslag verijdeld nadat een jongen van 12 met een bommengordel rond zijn middel werd gearresteerd.

HBVL

Van de arrestatie werden videobeelden gemaakt. Daarop is te zien hoe veiligheidsdiensten een bommengordel van de jongeman afnemen. Op het moment dat hij werd gevangen, barstte de tiener in tranen uit. De jongen liep door de straten van Kirkuk met een voetbaltruitje van FC Barcelona. De bommengordel werd nadien tijdens een gecontroleerde explosie tot ontploffing gebracht.

Het is nog niet duidelijk of de tiener de aanval ook zelf wilde uitvoeren of dat hij hiertoe gedwongen werd door terreurgroep IS.

Aanslag op trouwfeest

De arrestatie van de jongen komt er nog geen 24 uur nadat een tiener in Turkije minstens 54 mensen doodde en 100 anderen verwondde bij een zelfmoordaanslag op een trouwfeest.

In Kirkuk zelf kwamen zondag nog 3 mensen om het leven bij twee andere zelfmoordaanslagen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee