Teambaas Red Bull Racing: Verstappen is een sensatie in de Formule 1

© ANP

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing is er nog steeds verbaasd over hoe goed Max Verstappen heeft gepresteerd sinds zijn overstap van Toro Rosso. ,,Niemand had verwacht dat hij meteen zijn eerste race in Barcelona zou winnen. Hij is een sensatie vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte'', zegt de Brit tegen Motorsport.

AD

,,Verstappen is een geweldige coureur en dat heeft hij in elke race, op Monaco na, laten zien. Hij gaat ook steeds beter worden, omdat hij meer ervaring krijgt", vertelt Horner.

De teambaas rekent er op dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo elkaar op de baan nog in de weg gaan zitten. ,,Dat is onvermijdelijk. Met Max en Daniel hebben we het spannendste rijdersduo in de sport. Zij bepalen uiteindelijk wat er op de baan gebeurt. Ze zullen de komende jaren moeten vechten om hetzelfde stukje asfalt."

,,Het is aan onze coureurs om te laten zien hoe ze met de druk op de baan omgaan. Zolang we op een open manier met de doelstellingen omgaan, kunnen we eventuele hobbels in deze relatie wegnemen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee