Boete van 500 euro voor Petermann vanwege nazi-tweet

© ANP

De rechtbank in Maastricht heeft Christian Petermann maandagmiddag veroordeeld tot een geldboete van 500 euro voor zijn tweets waarin hij een officier van justitie vergeleek met een nazi-kampbeul.

1Limburg

De helft van die boete is voorwaardelijk. Ook krijgt Petermann een proeftijd van twee jaar. Het OM eiste twee weken geleden naast de boete ook een taakstraf van 40 uur tegen Petermann. Daar ging de rechtbank niet in mee.

In zijn tweets schreef Petermann ook nog dat hij hoopte dat de vrouw nog dezelfde avond zou verongelukken. Het Openbaar Ministerie en de betreffende officier van justitie deden daarop aangifte. De rechtbank oordeelde maandag dat de tweet 'onnodig kwetsend' en opzettelijk beledigend was voor de officier van justitie. Hij bracht met zijn uitspraken de officier 'in diskrediet'.

Voor het interview dat Petermann aan De Limburger gaf werd hij vrijgesproken. Het raadslid zou daarin gezegd hebben dat de officier van justitie erger handelde dan een kampbeul. Volgens de rechtbank valt niet te bewijzen dat dit ook daadwerkelijk is gezegd en sprak Petermann daarom op dit punt vrij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal