NPO maakt ruim baan voor talkshows

Eva Jinek.

Eva Jinek.© ANP

De NPO maakt meer ruimte voor talkshows van Jeroen Pauw en Eva Jinek. Volgend jaar zomer is er geen zomerstop voor de dagelijkse latenightprogramma's, meldde NPO-directeur Televisie Frans Klein maandag tijdens de najaarspresentatie van de NPO in Hilversum.

AD

De talkshow wordt in de zomermaanden juli en augustus vervroegd naar 22.30 uur.

,,Ik heb de talkshows gemist, net als een groot deel van het Nederlandse publiek", erkende Klein nu ook. Hij reageerde daarmee op de kritiek dat de talkshows afgelopen zomer niet op de buis waren na de aanslagen in onder meer Cannes en Turkije. ,,Daarom gaan Pauw en Jinek het hele jaar door. Zes maanden voor Pauw en zes maanden voor Jinek", aldus Klein.,,Mijn handen jeukten deze hele zomer. Ik ben vereerd met deze plek", zei Jinek. Ze bedankte Klein voor het besluit de talkshow het hele jaar door uit te zenden.Half elfJeroen Pauw is tot en met eind 2016 dagelijks te zien. Eva Jinek neemt de maanden januari en februari voor haar rekening. Jeroen Pauw doet het voorjaar en Eva vult de zomermaanden.De NPO-directeur noemt half elf een goed tijdstip in de zomermaanden. Op hetzelfde tijdstip is op RTL4 RTL Late Night te zien. Kijkers kunnen dan zelf de keuze maken op welke zender ze afstemmen, redeneert Klein.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee