Siem de Jong op huurbasis naar PSV

© ProShots

De kogel is door de kerk: Siem de Jong speelt dit seizoen op huurbasis voor PSV. De middenvelder komt voor één seizoen over van Newcastle United, zo maakt de Eindhovense club maandag bekend.

AD

De Jong speelde in de jeugd van De Graafschap en Ajax en maakte bij de Amsterdammers ook zijn debuut op het hoogste niveau. Hij werd daar een vaste waarde en leidde Ajax naar vier landstitels. In het seizoen 2010/2011 schoot De Jong Ajax eigenhandig naar de titel in het rechtstreekse duel met FC Twente, waar zijn jongerere broertje Luuk in de basis stond.Veel blessuresIn 2014 verkaste De Jong naar Engeland om bij Newcastle United te gaan spelen. Vanwege vele blessures kwam de 27-jarige middenvelder niet verder dan 22 wedstrijden.De Jong is de vierde aanwinst van PSV deze zomer. Eerder kwamen Hidde Jurjus, Daniel Schwaab en Bart Ramselaar al naar Eindhoven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee