Tieners trappen kat dood

In het kattenasiel van de dierenbescherming worden wel eens verwaarloosde dieren opgevangen.

In het kattenasiel van de dierenbescherming worden wel eens verwaarloosde dieren opgevangen. © Archief HBVL

Twee jongeren hebben afgelopen weekend in Mechelen (B) een kat zo zwaar mishandeld dat ze stierf. De lokale politie kon de twee daders van 13 en 17 jaar identificeren.

HBVL

Verschillende getuigen maakten zaterdagmorgen bij de politie Mechelen-Willebroek en bij de Dierenbescherming melding van ernstige dierenmishandeling in de Elektriciteitsstraat. “Jongeren hebben het dier getrapt en geschopt en lieten het daarna wezenloos achter”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie.

Een patrouille wist korte tijd later twee jongeren te identificeren. “Volgens getuigen zouden ze de kat gedurende een uur hebben gefolterd, waarna ze is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat zoiets in Mechelen kan, maar het gebeurt overal. Meer dan we denken, al krijgen we zelden mishandelde dieren binnen”, reageert beheerster Sabine Slaets van de Dierenbescherming Mechelen.

Welke straf de jongeren krijgen, hangt af van de jeugdrechter.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee