'Feyenoord-kapper' heeft het druk met Karsdorp-look

© ANP

Hij is de maker van het meest besproken kapsel bij de competitiestart: Het ministaartje op het hoofd van Feyenoordspeler Rick Karsdorp. Waar de ene supporter zijn afschuw uitspreekt over het knotje-in-wording, krijgt Cihan 'Cinostyle' Karadavut 'aardig wat telefoontjes' van jongens die juist graag de Karsdorp-look willen.

Adrianne de Koning/AD

,,Misschien is dit wel de opvolger van de Pelle-look'', zegt de Rotterdamse kapper, uit wiens koker ook de opvallende kapsels van Bilal Basaçikoglu en Tonny Vilhena komen. KritiekKaradavut reageert nuchter op de kritiek op het haar van Karsdorp van fans, die vinden dat de Feyenoorder 'niet zo gek moet doen en gewoon moet voetballen'. ,,Tja, iedereen zijn eigen mening hè'', zegt de Rotterdammer, die voor de zomerstop met het idee kwam voor een nieuwe look voor Karsdorp, die op voetbalvelden overal in de wereld al aanslaat. ,,Ik dacht dat dit wel bij hem zou staan. Hij zag het wel zitten. Vertrouwde mij blind. Dus heeft hij tijdens de vakantie zijn haar laten groeien. En nee, het is nu nog niet af. Maar ik verklap nog niet alles.'' InstagramAl dertien jaar zit de Rotterdammer, bekend onder zijn kappersnaam VIP Barber Cinostyle, in het vak. Nu treft hij met regelmaat spelers van Feyenoord in zijn stoel. ,,Bilal kwam als eerste. Hij had mijn werk op Instagram gezien.'' Basaçikoglu is ook wel in voor gekke creaties. Hij verruilde zijn opvallende gekleurde haardos al weer voor een kort geknipt koppie. Karadavut heeft geen kapsalon, maar knipt thuis met een waterpijp voor de klant onder hand bereik, of op locatie. Zoals pas in Abu Dhabi, in de Verenigde Arabische Emiraten, waar oud-Feyenoorder Royston Drenthe fris geknipt werd. De kapper merkt dat de Feyenoord-spelers goede reclame zijn voor zijn bedrijfje. Wie de Karsdorp-look wil, moet daarom wel even wachten. ,,Ik werk met maandroosters, en die zitten al goed vol.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee