Man terroriseert zijn moeder met luchtdrukpistool

© Archief HBVL

Het parket heeft maandag voor de rechtbank in Hasselt de opname gevraagd voor een 41-jarige man uit Houthalen-Helchteren. Volgens deskundig onderzoek sukkelt de veertiger met schizofrenie. De aangehouden dader terroriseert al jaren zijn nu 78-jarige moeder die aan kanker lijdt en bij wie hij inwoont.

HBVL

In december vorig jaar gooide hij een theepot naar haar hoofd. In juni escaleerde de situatie toen hij voor de zoveelste keer geld eiste. “Ik wil naar de hoeren en moet 1.000 euro hebben”, brulde de man.

Niet veel later zette hij een luchtdrukpistool tegen het hoofd van zijn moeder en kon hij 160 euro afhalen met haar bankkaart. De vrouw hield aan het voorval een blauw oog over. Volgens de procureur is de dader paranoïde en vreest hij onder meer dat er vergif in de waterleidingen zit.

Bovendien is na een conflict met zijn huisarts de situatie van de man er alleen maar op achteruit gegaan. “Ik vrees voor een fatale afloop en vraag opname”, aldus het openbaar ministerie. Zowel zijn advocaat als de man zelf zeiden daarmee akkoord te gaan. “Ik wil niet naar huis. Mijn moeder heeft rust nodig”, klonk het.

Het vonnis is op 2 september.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee