Politie speurt opnieuw naar slang 'Wessie'

De gevonden slangenvel.

De gevonden slangenvel.© Westbrook Police Department

De politie van Westbrook heeft de bevolking van het Amerikaanse plaatsje opnieuw gewaarschuwd voor Wessie, de meterslange slang waarnaar de autoriteiten sinds juni naarstig op zoek zijn. Toen zag een vrouw het reptiel een dier - vermoedelijk een bever - opeten waarna het weer verdween. Afgelopen weekend werd toch weer een lang slangenvel gevonden.

Kees Graafland/AD

Het 'slangenjasje' werd zaterdagmiddag gevonden in het Riverbank Park in het plaatsje in de staat Maine. De politie heeft het vel meegenomen voor onderzoek en plaatste een foto van de vondst op Facebook. Met daarbij de waarschuwing:,,Totdat bekend is om welke soort slang het gaat en we kunnen bepalen hoe gevaarlijk het dier is, vragen we de mensen die recreëren langs de Presumpscot rivier alert te zijn. Ook vragen we ze ons te alarmeren als ze de slang zien."

'Hoofd als een voetbal'

De slang werd op 23 juni voor het eerst gezien. Getuigen omschreven het dier als net zo lang als een vrachtwagen, met een hoofd zo groot als een voetbal. Enkele dagen daarna zag een vrouw hoe een slang in de rivier een ander dier opat. Ze dacht dat het slachtoffer een bever was. Daarna verdween de slang in de bosjes rondom de rivier. Op een foto leek het dier minstens drie meter lang te zijn.

Wessie

De autoriteiten startten een zoektocht naar de slang, vermoedelijk een vrijgelaten of ontsnapt huisdier, en waarschuwden omwonenden. In de rivier in Westbrook wordt gezwommen door kinderen en langs de kant zijn mensen gewoon de eenden te voederen. De slang zelf werd op social media al snel gebombardeerd tot Wessie, daarmee verwijzend naar 'Nessie', het Monster van Loch Ness uit Schotland.Persbureau AP meldt dat mensen zich een dag na de vondst van het lange stuk vel niet druk maken aan de oevers van de rivier. Alan Pratt zegt: ,,Op dit moment lijkt het nog geen gevaar voor mensen op te leveren. Als de autoriteiten het dier vinden, zullen ze het wel snel oplossen." De zoektocht naar de slang doet Todd Paddock vooral denken aan het monster van Loch Ness. ,,Natuurlijk hebben ze dat dier nooit gevonden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee