Relschopper Project-X na 4 jaar opgepakt in Antwerpen

Archiefbeeld van het feestje in Haren.

Archiefbeeld van het feestje in Haren. © ANP

De politie in Antwerpen heeft maandag een 22-jarige Nederlander aangehouden. De man was veroordeeld tot een celstraf van tien maanden voor brandstichting en openlijke geweldpleging tijdens de zogenoemde Project-X-rellen in het Groningse dorp Haren in 2012

ANP

Om zijn straf te ontlopen had de man uit Sneek de wijk genomen naar Antwerpen. Hij stond op een internationale lijst van gezochte personen.

Project-X was een uit de hand gelopen feestje. Een meisje uit Haren had begin september 2012 haar vrienden via Facebook uitgenodigd voor een feest bij haar thuis. Ze gaf het bericht de status 'openbaar', waardoor niet alleen haar vrienden, maar iedereen zich uitgenodigd voelde. Duizenden jongeren togen die avond naar Haren met ernstige rellen tot gevolg.De man uit Sneek had actief meegedaan aan de rellen. Zo stak hij met anderen een auto in brand. Van alle betrokkenen kreeg hij de hoogste straf opgelegd. Hij werd bij verstek veroordeeld. België zal hem naar verwachting uitleveren aan Nederland.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee