Kinderen krijgen dramatisch nieuws op kamp: moeder overleden, vader kritiek

© HBVL

Bij een tragisch ongeval in Hofstade bij Aalst is ­zondag een moeder overleden, terwijl de vader nog steeds voor zijn leven vecht. Hun twee kinderen, 12 en 13 jaar oud, hoorden het verschrikkelijke nieuws op kamp in Italië.

Elke Meert, Sam Reyntens en Marc Klifman/HBVL

Ze keerden in de nach van zondag op maandag in allerijl ­terug en worden opgevangen door familieleden. “Het is bang afwachten of hun papa het haalt”, vertelt zijn broer in Het Nieuwsblad.

Ilde Cleemput (41) en haar partner Oliver Schouppe (40) uit Denderleeuw waren zondag met hun auto onderweg toen het misging op de ­Dekkersweg (N41) in Hofstade. Op een kruispunt werden ze in de flank gegrepen door een terreinwagen die op een voorrangsweg reed. De gevolgen waren dramatisch. De wagen van ­Ilde en Oliver kwam pas enkele meters verder in het struikgewas tot stilstand en was compleet vernield.

Ilde Cleemput – sportfunctionaris bij de gemeente ­Affligem – zat in de passagiersstoel en was op slag dood. Oliver zat gekneld en werd in uiterst kritieke toestand naar het UZ Gent overgebracht. “Het is bang ­afwachten”, reageerde zijn broer Robin op de terugweg van het ziekenhuis. “Oliver wordt in een kunstmatig coma gehouden. Zeker voor enkele dagen. De chirurgen zeggen dat het niet zeker is of hij het zal halen. Hij heeft een zeer zwaar letsel aan het hoofd.”

Ook de ouders van Oliver waren compleet van slag. “Ilde was op slag dood. Het is zo erg dat we haar kwijt zijn.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee