Trump komt terug op deportatieplan

© AP

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump komt terug op eerdere uitspraken dat hij elf miljoen illegalen wil deporteren als hij aan de macht is. ,,Ze moeten gaan'', zo zei Trump in augustus 2015 nog stellig in gesprek met nieuwszender NBC.

ANP

Volgens Amerikaanse media is Trump nu niet meer zo stellig meer. Zijn nieuwe campagnemanager Kellyanne Conway, deze week aangesteld na het vertrek van Paul Manafort, geeft nu aan dat ,,nog moet worden vastgesteld of het tot een deportatie komt''.De toon van Conway is aanzienlijk zachter dan die van Trump in 2015. ,,We handhaven de wet en tonen respect voor Amerikanen die op zoek zijn naar goedbetaalde banen. Ook zijn we eerlijk en humaan voor de mensen die in ons land leven."Naar verwachting gaat Trump donderdag tijdens in speech in Colorado verder in op een aanpak van het migratenprobleem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee