Jochie (8) dood na aanval met handgranaat

Yuusuf Warsame.

Yuusuf Warsame.© Birmingham Mail

Een jongetje van acht jaar met Nederlandse ouders is om het leven gekomen in de Zweedse stad Göteborg. In de nacht van zondag op maandag is er een explosie geweest in het appartement waar hij verbleef. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van het jongetje bevestigd.

Chris Klomp

De jongen is geboren in Engeland, maar heeft Nederlandse ouders. Hij overleed nadat iemand een handgranaat in het huis in Göteborg gooide waar hij verbleef. De jongen lag te slapen in de woonkamer toen hij dodelijk werd geraakt door de verwoestende explosie. Hij was op bezoek bij familie in Zweden. Het slachtoffer zou Yuusuf Warsame heten, geboren in Birmingham.WraakWraak is mogelijk een motief. De politie bevestigt dat een voor een dodelijke schietpartij veroordeelde man op het adres ingeschreven stond waar de explosie was. In het gebied wonen volgens de politie meerdere mensen met ernstige veroordelingen. ,,We moeten bekijken of dat het motief kan zijn, maar onze theorie is dat dit het kan zijn'', aldus politiechef Thomas Fuxborg.De politie in Göteborg neemt de zaak zeer serieus op en spreekt van moord. ,,Iemand stond naast het huis en gooide een handgranaat door het raam. Vanaf de buitenkant is het onmogelijk om te zien wie er binnen zit. Dat dit een acht-jarig, onschuldig jongetje moest treffen is zeer verwerpelijk. ''AmbassadeDe Zweedse politie heeft de Nederlandse ambassade in Stockholm geïnformeerd over het slachtoffer. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets zeggen over de precieze toedracht. De Zweedse autoriteiten doen onderzoek naar de explosie. Ook hebben ze de moeder van de jongen opgevangen. De Nederlandse ambassade staat klaar om de moeder bij te staan als ze dat wil.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee