MVV wint, VVV en Fortuna verliezen

© Ermindo Armino

© Laurens Eggen

thumbnail:
thumbnail:

De Limburgse clubs in de Jupiler League hebben maandagavond wisselende resultaten geboekt. MVV vervolgde de stunt bij NAC met een overtuigende thuiszege tegen FC Oss (3-0). VVV ging op eigen veld tegen Jong PSV onderuit (1-2) en Fortuna Sittard verloor in Amsterdam van Jong Ajax: 2-1.

De Limburger

MVV kwam in De Geusselt al binnen het kwartier op voorsprong tegen FC Oss. Verheijdt toonde zich snel trefzeker voor de Maastrichtenaren (1-0). Na de pauze wisten invaller Gijzen en Croux de marge naar drie doelpunten te vergroten. Door de winst blijft MVV aanhaken bij de topploegen in de ranglijst.

Rode kaartVVV kreeg in De Koel een uitgelezen mogelijkheid om Jong PSV te vloeren, maar bij een 1-1 tussenstand miste Seuntjens vlak na de rust pijnlijk vanaf 11 meter. Jong PSV profiteerde gretig door in de slotfase nog de winnende treffer binnen te werken: 1-2.

VVV speelde vanaf de 55e minuut met tien man omdat Leemans vanwege zijn tweede gele kaart voortijdig naar de kant moest. Uitgerekend Leemans had VVV na ruim een half uur met een fraai afstandsschot op een 1-0 voorsprong gezet. Jong PSV trok de stand gelijk via Lammers (1-1) om uiteindelijk dankzij een vrije trap van De Wijs via de onderkant van de lat zelfs de overwinning te grijpen. Door deze nederlaag zakte koploper VVV naar de vijfde plaats in de rangschikking.

Eerste verliesFortuna Sittard verloor in Amsterdam de ongeslagen status. Nouri bracht Jong Ajax, onder toeziend oog van Ajax-coach Peter Bosz, na twintig minuten op een 1-0 voorsprong. Clement tilde de score vervolgens naar 2-0. Het doelpunt van Fortunees Mares viel, ondanks een slotoffensief, te laat om het duel nog te laten kantelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee