Nog eens 15.000 mails Hillary Clinton openbaar

© ANP

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton moet nog eens bijna 15.000 e-mails openbaar maken, die ze vanaf een privéserver heeft verstuurd. Dat heeft de rechtbank bepaald.Nog eens 15.000 mails Hillary Clinton openbaar

ANP

De rechter volgt hiermee de Freedom of Information Act, die stelt dat dergelijke documenten publiek beschikbaar moeten worden gemaakt. De e-mails mogen eerst door het ministerie gescreend worden op de aanwezigheid van gevoelige informatie. Dit proces is in oktober afgerond, kort voor de verkiezingen.

Clinton gaf eerder aan dat ze de privéserver had gebruikt omdat dat makkelijker was en dat er geen vertrouwelijke informatie was verstuurd. De server stond in haar huis in Chappaqua in de staat New York. Het sturen van geheime overheidsinformatie via privé-e-mail is verboden in de VS. De mails zouden in 2009 verstuurd zijn, toen Clinton net aangesteld was als minister van Buitenlandse Zaken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee