Rio-gangers worden gehuldigd

© ANP

De Nederlandse sporters die in Rio de Janeiro in actie zijn gekomen worden dinsdag gehuldigd in de Amsterdamse RAI. Op die dag komen de laatste deelnemers aan op Schiphol; zij gaan gelijk door naar de RAI.

ANP

De winnaars van een medaille (goud, zilver en brons) worden woensdag ook nog ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima en ze gaan langs bij premier Mark Rutte.

Rutte verwelkomt de atleten op het ministerie van Algemene Zaken. Na de bijeenkomst worden de medaillewinnaars, samen met hun coaches en begeleiders, gehuldigd in de Ridderzaal. Er worden toespraken gehouden door Rutte, minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Daarna ontvangt het koningspaar de olympische sporters op Paleis Noordeinde.

Nederland won op de Spelen in totaal negentien medailles, acht gouden, zeven zilveren en vier bronzen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee