Toeristen mijden Parijs na aanslagen

© ANP

Het toerisme in Parijs en omstreken heeft de eerste helft van dit jaar ongekend harde klappen gekregen. Het Île-de-France ontving tussen januari en juli een miljoen minder buitenlandse bezoekers dan vorig jaar in dezelfde tijdsspanne, melden Franse media op gezag van het regionale toerismebureau (CRT).

ANP

Het CRT wijt de neergang aan de terroristische aanslagen en de stakingen van afgelopen jaar. Vooral de Japanners lieten het afweten. Het aantal Japanners dat een hotelkamer in Parijs reserveerde liep met bijna de helft terug.

Ook Italianen en Russen, die doorgaans in groten getale de Franse hoofdstad bezoeken, blijven weg. De strop voor de toerismesector beloopt volgens het CRT een slordige 750 miljoen euro.

Enige troost voor Parijs: de Fransen zelf komen er nog altijd graag. Parijs zou onder 's werelds grote steden nog wel altijd de grootste publiekstrekker zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee