Slapende jongen (8) overleden nadat handgranaat in appartement wordt gegooid

© EPA

© EPA

thumbnail:
thumbnail:

Een jongen van acht jaar oud is gedood door een handgranaat die door het raam van het appartement werd gegooid waarin de jongen lag te slapen. Volgens de politie is het kind mogelijk slachtoffer geworden van een bendeoorlog.

HBVL

In de nacht van zondag op maandag is in het Zweedse Göteborg een 8-jarige jongen gedood door een handgranaat. De granaat werd door het raam van het appartement gegooid waarin de jongen lag te slapen. Volgens de politie is het jongetje mogelijk slachtoffer geworden van een bendeoorlog.

Er konden nog meer slachtoffers gevallen zijn, aldus de politie. Op het moment van de explosie waren in het appartement immers nog veel andere kinderen en volwassenen aanwezig. Zij liepen geen zware verwondingen op. De krachtige explosie richtte volgens de Zweedse krant Expressen ook materiële schade aan, zowel in het gelijkvloerse appartement als in het trappenhuis.

De jongen was op bezoek bij familie die in het appartement woont, en lag in de woonkamer te slapen. Een man die op het adres gedomicilieerd is, is veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op twee mensen in een restaurant in Göteborg in maart 2015. “We zullen nagaan of het motief gelinkt is.” Die moordpartij had, volgens onderzoekers, te maken met een oorlog tussen bendes in de wijk.

Volgens verschillende Zweedse media heeft de politie een dringende oproep gelanceerd naar getuigen en mensen die meer weten over de zaak. “Neem contact met ons op voor het helemaal escaleert”, zo wordt politiewoordvoerder Thomas Fuxborg geciteerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee