#CN16 BLOG: Nog twee nachtjes slapen

© Cultura Nova

Vrijdag gaat Cultura Nova van start. Het internationale theaterfestival in Heerlen met tientallen voorstellingen op veel verschillende plekken. De Limburger en L1 pakken samen uit met dagelijkse live-tv.

Lody Trepels

Het begint te kriebelen. Nee, nog geen culturele kriebels. Het zijn vooral productionele kriebels. Is alles geregeld? Hebben we echt overal aan gedacht? In mijn hoofd loop ik alles nog maar eens na.

Afgelopen maanden ben ik samen met een aantal collega's bezig geweest met de voorbereidingen. Het begint altijd heel basaal bij dit soort projecten. Overleg met alle betrokken partijen, een beetje de eerste ideetjes op papier zetten en maar eens een datum prikken voor een tweede overleg. En zo krijgt zo'n evenement naar mate de tijd vordert steeds meer vorm. De draaiboeken worden uitgewerkt. Gasten worden geboekt. De hele crew wordt vastgelegd.

Bij de organisatie van Cultura Nova zelf gaat het ongetwijfeld ook zo. Het is mooi om vanaf de zijlijn te zien hoe er naar zo'n massaal evenement wordt toegewerkt. Ook eerst rustig en basaal. Daarna op volle kracht. Volgens mij zien de organisatoren deze dagen hun bed nog amper.

Cultura Nova belooft mooi te gaan worden. De opening komende vrijdag is spectaculair. Vele voorstellingen zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard. En het mooie is: heel Limburg kan het zien bij L1. Op tv zenden we de opening vrijdag vanaf 21.30 uur live uit en we maken elke dag vanaf 17.55 uur een live talkshow vanuit Heerlen.

Geen tv in de buurt? Geen probleem! Dan volg je het gewoon online. Op de websites van L1 en De Limburger en via social media. En je krijgt nog allerlei extra's. Hou bijvoorbeeld zaterdagmiddag de Facebookpagina van L1 in de gaten. En ga je niet naar Heerlen, maar wil je de openingsshow beleven alsof je tussen het publiek staat? Kijk dan vrijdagavond live mee via onze 360 graden camera.

Nog drie nachtjes slapen en dan gaan we van start. Drie nachtjes om energie te tanken en toch stiekem nog een keertje goed na te denken of we inderdaad aan alles hebben gedacht.

Lody Trepels is dagchef bij L1 en coördinator van het Cultura Nova team.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee